Політолог Палій запропонував альтернативу переходу на зимовий час
29.10.2018 12:58

Корисніше було б залишити літній час, а для економії не переводити стрілки, а просто «переводити» робочий час. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів політолог, історик і публіцист Олександр Палій.

Коментуючи заяву радника міністра енергетики та вугільної промисловості Максима Білявського про те, що перехід України на зимовий час робить можливою економію споживання вугілля в країні від 5%, наш співрозмовник зазначає наступне: «Мабуть, у цьому є сенс. Я думаю, що швидше за все це так і є, що не просто так береться ця цифра. Але, можливо, треба було б змінювати робочий день, наприклад, щоб робочий день починався раніше».

Можливо, додає аналітик, корисніше було б залишити літній час, а для економії не переводити стрілки, а просто «переводити» робочий час, особливо для тих підприємств, які впливають на енергетику.

«Маніпуляції з робочим часом, можливо, були б у такому випадку ефективнішими, а час можна було б залишити стабільним і його не чіпати», - додає Палій.