Тут йдеться не про віру: Мороз розповів про ігри політиків з «церковним питанням»
30.10.2018 12:22

Використовуючи «церковне питання», політики грають на небезпечному секторі суспільних відносин. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів український політик та громадський діяч, Голова Верховної Ради України у 1994–1998 та 2006–2007 роках Олександр Мороз.

На думку нашого співрозмовника, «церковне питання» в Україні - це абсолютно придуманий хід для того, щоб розділити людей.

«Ясно, що до виборів це активно проводитись не буде, а далі почнеться те, на що розраховували ініціатори розбрату. Тут йдеться не про віру, йдеться про політиків, які грають на цьому небезпечному секторі суспільних відносин», - каже політик.

«Я дивлюся білборди, які розвішали від президента. «Сильна армія — гарантія миру» - це перше відкриття, ніхто ж цього не знав, вперше прозвучало. Потім «Мова - гарантія єдності», що дуже дискусійно. И «Церква — гарантія суверенності» - так слухайте, нащо нам тоді всі інші речі, ми б займалися церквою - і все було б гаразд. Це перше. І по-друге: два з цих трьох питань не є предметом ведення президента. За Конституцією у нас держава відділена від церкви, а він глава держави, він читав чи не читав Конституцію?», - додає Мороз.