Хмара розповів, що Московський патріархат робить в Україні, прикриваючись ритуалами
30.10.2018 12:46

Процес об'єднання українських церков залежить від поведінки наших ієрархів і віруючих. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів український націоналіст і політичний діяч, радянський дисидент, один із засновників Української республіканської партії, Герой України Степан Хмара.

За словами нашого співрозмовника, РПЦ треба витиснути з українського простору якомога швидше.

«Томос стимулює об'єднавчі процеси, адже для нас головне, щоб була єдина Українська церква. Бо це ж ненормально: і Автокефальна православна, і Київський патріархат… Московський я не беру до уваги, бо це не церква, і це не наше, це чужорідний підривний елемент ФСБ», - каже політик.

За словами експерта, процес об'єднання церков залежить від поведінки наших ієрархів і відповідно парафіян, віруючих.

«Це взагалі нонсенс, це парадокс, що в Україні існує така структура, яка є українофобська, а називається це лицемірно Українська православна церква. Ну, це залежить від рівня свідомості наших українців. Я чую завжди таку тезу: «Яка різниця, Бог єдиний». Та це велика різниця! Є Українська церква, яка працює для українського суспільства, і є підривна, яка прикривається саме ритуалами, а робить підривну роботу політичну і культурну», - додає Степан Хмара.