Ляшко демонструє найкращу динаміку зростання своїх прихильників - експерт
05.11.2018 15:13

Олег Ляшко - один з тих, хто може створити реальну конкуренцію Петру Порошенко та Юлії Тимошенко на президентських виборах.

Таку думку висловив у своєму блозі політичний експерт Володимир Цибулько: «Олег Ляшко останнього часу демонструє найкращу динаміку зростання кола своїх прихильників. А його досвід участі в попередніх виборах свідчить про те, що електоральне ядро його прихильників не піддається спокусам з інших таборів, і найголовніше, в масі своїй не потягнулося до Тимошенко, хоча остання несе витрати на пропаганду співмірні з усіма кандидатами разом взятими».

Експерт вважає, що Олег Ляшко, на відміну від інших політиків, не ставить на блоки чи поглинання слабкіших партій, і силами власної партії надзвичайно активно бореться ще й на полі колишніх регіоналів, чого по суті не робить жодна постмайданна партія, хіба окрім владної БПП.

«В боротьбі за голоси тих, хто не визначився Ляшко, нехай і не такий брутальний і безцеремонний як Тимошенко, але набагато результативніший! Він не бореться за емоційний жест нового виборця, котрий випаровується і забувається, він втягує нового виборця у сталу комунікацію, чим суттєво відрізняється від Тимошенко, котрій довготривала комунікація видається зайвою розкішшю», – вважає політолог.

На думку Цибулька, Ляшко у разі виходу в другий тур навряд чи створюватиме об’єднаний політпроект з іншими політиками, але має шанс поглинути електорат менш успішних колег назавжди.