«Відставка» Луценка: політолог Бала розповів про «превентивний крок» генпрокурора
07.11.2018 12:22

Зробивши заяву про відставку, Луценко створив багато проблем своїм опонентам, які хотіли на нього навішати безліч негативу. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів політолог, голова Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

За словами нашого співрозмовника, вчора, відмовившись відправити Юрія Луценка у відставку, Верховна Рада продемонструвала, що на сьогодні голосів за відставку генпрокурора немає.

«Щоб ВР голосувала за відставку генпрокурора, має бути подання від президента. Подання такого нема. До того ж, сам президент може не погодитися на відставку Луценка», - каже аналітик.

На думку експерта, Луценко як досвідчений політик зробив превентивний крок.

«Він всім своїм опонентам фактично не дав можливості далі продовжувати його критикувати за те, що він хоче бути при владі. Посада генпрокурора - це одна з ключових, а він продемонстрував емоційно, хоча я думаю, що це був технологічний момент, що це першій крок до повернення його в політику. Фактично вчорашніми діями Луценко виконав дві задачі, на мою думку. Перше — він заявив, що він буде повертатися в політику, і друге — він створив багато проблем своїм опонентам, які хотіли на нього навішати безліч негативу. Тобто він фактично звів це, якщо далі це буде продовжуватися, до мінімуму», - пояснює Бала.

На думку співрозмовника видання, у даному випадку у виграші, безумовно, залишився Луценко.

«Багато з того, що він говорив, як на мене, насправді має місце. Достатньо дивно було слухати тих людей, які не мають ані профільної освіти, ані досвіду, називають себе активістами, борцями з корупцією і починають говорити, як і що робити — ну, це, м'яко кажучи, не зовсім правильно. Більш того, достовірна інформація, що був витік стосовно питання, пов'язаного з нападом на Гандзюк, і це зашкодило зараз слідству, то тим більше він мав рацію», - каже політолог.

«Якщо люди виступають за зняття генпрокурора і міністра МВС, то нехай вони тоді назвуть прізвища тих людей, які, на їхню думку, краще з цим впораються. Тоді вже треба брати на себе відповідальність так званим активістам, бо дуже добре бути активістами і казати, мовляв, давайте всіх познімаємо, то нехай тоді скажуть, хто це буде робити, і взяти на себе відповідальність», - додає експерт.