Чи повернеться Луценко у політику: «розбір польотів» від політолога Яхно
07.11.2018 12:58

За відставку Луценка проголосували лише 38 депутатів, тому зараз про його звільнення говорити не має сенсу. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповіла український політолог, директор Інституту національної стратегії України Олеся Яхно.

На думку нашої співрозмовниці, заява про відставку була реакцією Юрія Луценка на те, що окремі політики і політичні сили намагалися використати ситуацію зі смертю Гандзюк в політичних цілях.

«Мені здається, Луценко дуже чітко озвучив свою позицію і сказав, що не можуть політики підміняти собою правоохоронні органи. І в цьому сенсі він продемонстрував, що він не тримається за владу, він готов піти у відставку, якщо це підтримують народні депутати, що він не тримається за крісло. Тому в даному випадку, мені здається, що це реакція на те, щоб зупинити весь цей піарно-політичний контекст навколо Гандзюк і на те, що відбувалося в сесійній залі. Ми побачили, що за відставку проголосували лише 38 персон, тому зараз про відставку, на мій погляд, йтися не може», - впевнена експерт.

«Ще рік тому говорили, що Луценко збирається йти у прем'єр-міністри, тому в цих розмовах нема нічого нового. Я вважаю, що ці розмови не відповідають дійсності, тому що ми знаходимось на порозі президентських виборів, і Юрій Луценко очевидно не збирається брати у них участь, тому про яке повернення у політику зараз може йтися? Я вважаю, що всі ті, хто зараз займає посади — і прем'єр-міністр і генпрокурор, - якщо вони в майбутньому планують або повертатися, або продовжувати політичну кар'єру. Їхнє завдання полягає у тому, щоб продемонструвати результат на своїх посадах, якщо хтось щось декларував. Тому я зараз не бачу підстав, коли кажуть, що хтось хоче повертатися у політику. Я зараз не бачу таких підстав для того, щоб це стало мотивом для можливих кадрових змін», - додає Олеся Яхно.