​Спілка письменників обере нового главу: чинному висловили недовіру за системну корупцію
09.11.2018 11:17

Загальні збори Київської обласної організації Національної спілки письменників України висловили недовіру голові НСПУ Михайлу Сидоржевському, який протягом чотирьох років правління прославився перманентними корупційними скандалами. Про це повідомляє портал Сергія Руденка.

Таким чином крах ілюзії Сидоржевського щодо повторного обрання головою Спілки письменників увійшов у завершальну фазу. 29 листопада цього року відбудеться з’їзд Національної спілки письменників України, на якому мають обрати нового голову організації. Як раніше писали ЗМІ, Михайло Сидоржевський готував «кишеньковий з'їзд» вузького кола НСПУ, на якому, крім іншого, готували рішення про його переобрання на другий термін. Письменники такий формат не підтримали.

Як пояснили члени організації, рішення про недовіру Михайлу Сидоржевському було прийнято через серію корупційних скандалів, у яких чинний керівник Спілки фігурує протягом усіх чотирьох років своєї каденції.

Нагадаємо, Сидоржевського викрили в передачі приміщень в оренду за завідомо заниженою ціною, в результаті чого НСПУ втрачала більше мільйона гривень щомісяця. На думку гендиректора Дирекції управління майном Миколи Острівного, таким чином Спілку письменників намагалися довести до банкрутства. Пізніше стало відомо про незаконний продаж частини майна — Будинку творчості в Одесі, а також приміщень по вулиці Рейтарська в центрі Києва. Крім того, в приватні руки передали 5 га землі в Ірпені.

«Щодо цих оборудок голови Спілки письменників порушено кримінальні справи і ведеться слідство. Ми впевнені, що вкрадене наше корпоративне майно, тому на з’їзді письменників ми озвучимо свої претензії до Михайла Сидоржевського», — заявив голова Київської облорганізації НСПУ Анатолій Гай.