Ляшко-владі: Дайте людям тепло або йдіть геть!
12.11.2018 20:40

Олег Ляшко розмістив на своїй сторінці у Facebook термінове звернення до влади з вимогою негайно увімкнути опалення у всіх містах України. Політик висловив солідарність із мешканцями Кривого Рогу, Павлограду, Сміли та інших міст, яким «Нафтогаз» досі не дав газ.

«Мільйон українців зараз переживають надзвичайну ситуацію через відсутність тепла у власних оселях. Всі ми бачимо, що відбувається в Кривому Розі. Я сьогодні в Запоріжжі, але моє серце із жителями Кривого Рогу, Павлограду, Сміли, Херсона, Шепетівки, Камянського, Золотого. Ці люди сьогодні без опалення, бо влада розказує, що вона нізащо не відповідає. Через їхню безвідповідальність майже мільйон українців зараз без тепла. Уночі морози до -5, діти при холодних батареях, люди гріються під трьома одіялами, тепла немає, газу немає», – заявив лідер Радикальної партії.

Ляшко переконаний, люди не повинні страждати через безвідповідальність і жадібність влади. Лідер Радикальної партії закликав чиновників «Нафтогазу» повернути свої космічні премії до бюджету і покрити з цих грошей борги населених пунктів. «Мільйон українців стали заручниками влади і грабіжницької політики «Нафтогазу». Космічні ціни на газ приводять до того, що в місцевому бюджеті немає грошей заплатити за тепло. Молоді люди, діти, старики, чоловіки, жінки замерзають – і всім байдуже!

Я звертаюсь до Порошенка і до Гройсмана: включіть негайно людям газ, дайте тепло в квартири! Мільйони людей не можуть бути заручниками вашого непрофесіоналізму, безвідповідальності, нечесності і аморальності. Коли у вас теплі батареї у президентських, прем’єрських кабінетах – люди не можуть мерзнути. Відключіть у себе батареї, дайте тепло людям у житла, дитячі садки, школи, лікарні і тільки потім включіть у себе.

Ви розказуєте, що ці міста: Кривий Ріг, Кам’янське, Павлоград, Сміла, Шепетовка, Херсон заборгували за газ. Премії, які отримали посадовці «Нафтогазу» більші, ніж борги всіх цих міст разом взяті. Ці премії вони вивели на свої рахунки, хто в Америку, хто в Ліхтенштейн. Верніть премії, заплатіть борги і дайте людям тепло. Щоб зараз, коли -8 градусів морозу на вулиці, люди не мерзли», – звернувся до керівництва держави Ляшко.

Народний депутат переконаний, якщо чиновники не можуть вирішити проблеми людей, вони не повинні обіймати свої посади. «Якщо не дай Бог хтось помре від холоду, це буде на вашій совісті і відповідальності. Або ви дасте українцям тепло, або ідіть геть. Задовбали! Дайте тепло в хати кожній українській сім’ї», – підсумував Ляшко.

Як повідомлялося, Ляшко пообіцяв повернути повагу держави до шахтарської праці.