Павловський про «сатанинський план» щодо українців: Вони хочуть залишити тут 15 мільйонів людей, і ось з якою метою
15.11.2018 12:22

Якщо українці хочуть займатися кваліфікованою працею, тепер вони мають виїжджати в інші країни. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів експерт з питань соціальної політики Андрій Павловський.

За словами нашого співрозмовника, МВФ визнає нас найбіднішою країною в Європі, і це підштовхує українців їхати на заробітки.

«Польща і Німеччина легалізували законодавство під українських гастарбайтерів. Вони навіть йдуть на те, щоб людина, яка не знає мови, приїжджала, їй надають соціальну допомогу на вивчення мови, на пошук роботи. Фактично ти живеш півроку за рахунок платників податків з надією, що людина вивчить мову, знайде собі роботу і заповнить вакуум на ринку праці. Тим більше, їм вигідно, бо українці їдуть з освітою, кваліфіковані, мають робочу професію, їх не треба навчати. Просто вивчать мову — і їх можуть вже брати на роботу», - пояснює експерт.

«До того ж «білі мігранти» з України не впливають на певний расовий склад Європи, бо німецькі бюргери з цього приводу дуже переживають, але вголос у них це некоректно казати. Вони потихеньку роблять все, щоб витягнути зі Східної Європи людей, і перш за все з України вони витягують робочу силу», - додає політик.

За словами Павловського, Україна на ринку праці програє боротьбу за кваліфіковану робочу силу.

«В силу того, що з початку незалежності наша так звана «владна еліта» проводила хибну політику дешевої робочої сили, чомусь помилково вважаючи, що це конкурентна перевага, при цьому будувала сировинну модель економіки. Як наслідок відбулося здешевлення робочої сили, втрата кваліфікації, знецінення праці. І як наслідок маємо масову трудову міграцію, яка підсилюється ще і зовнішніми факторами — що західні країни полегшують у себе, легалізують законодавство, сприяють цьому», - каже аналітик.

На думку співрозмовника видання, ніхто в світі не бачить Україну у списку розвинутих країн.

«На жаль, нас бачать поки що таким сировинним придатком до більш розвинутих західних країн, який повинен постачати дешеві природні ресурси, в тому числі і дешеву робочу силу. А наш уряд весь час цьому сприяє. Але якщо дивиться з точки зору демографії, то тут жахливі перспективи. Я хочу звернути увагу на нещодавнє рішення Конституційного суду, який фактично узаконив скасування допомоги на дитину до 3 років. Узаконили значне скорочення виплат по народженню дитини. Коли урядом Тимошенко вводилась у 2005 році ця допомога на першу дитину складала 2,5 тис. доларів, на другу — 5, а на третю — більше 10 тис. доларів, що для молодих родин було суттєвою підтримкою. А зараз уряд фактично вдвічі зменшив, незалежно від того, яка дитина, всім по 40 тис грн, що по нинішньому курсу всього 1400 доларів. Ось і порівняйте з тим, що було», - каже експерт.

За словами політика, все це робиться навмисно для того, щоб виштовхати молоді родини з України на заробітки.

«Це не випадковість, це все складається одне до одного. Це якийсь сатанинський план, щоб на українській землі самих українців не залишилось. Щоб залишились тут 15 мільйонів, які будуть займатися аграрним господарством, копатися у землі, обслуговувати трубопроводи, а про авіацію і космос та високі технології навіть не мріяли. Хочете займатися кваліфікованою працею — виїжджайте в інші країни. Ось в такі умови поставлені українці», - констатує Павловський.