Хмара розповів, що насправді сталося з українськими олігархами після Майдану
21.11.2018 12:46

Якщо раніше між олігархами був консенсус, і президент балансував між ними та урівноважував їх, то зараз система є типово мафіозною. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів український націоналіст і політичний діяч, радянський дисидент, один із засновників Української республіканської партії, Герой України Степан Хмара.

За словами співрозмовника видання, «політики, які прийшли до влади в Україні після Майдану, змінили не систему влади, а лише дійових осіб старої мафіозної системи».

«В цьому є небезпека, тому що незавершеність революції теж є загрозою для держави. Після Майдану ми отримали часткову перемогу, тому що внаслідок подій, які розвернулися, все-такі відверто промосковський і мафіозний клан Януковича відійшов від вершини влади і не встиг знищити державу остаточно», - каже політик.

«На жаль, Порошенко, якій прийшов до влади, в значній мірі узурпував владу олігархічну. Якщо раніше між олігархами був консенсус, і президент балансував між ними та урівноважував їх, то зараз система є типово мафіозною, тому що голова держави — головний олігарх, від якого залежать олігархи. Він їм дозволяє бути на плаву тільки тоді, коли вони погоджуються з його правилами, тобто частково діляться своїми інтересами з ним - чи то фінансовими, чи то кадрами управлінськими, чи ще чимось. Але вони повністю залежні від нього. А якщо ні - він включає державну машину і ставить їх на місце», - додає Степан Хмара.