Чорновіл пояснив, кому «нагорі» можуть бути вигідні протести «євробляхерів»
22.11.2018 12:58

Українські «євробляхери» на сьогоднішній день мають можливість легалізувати свої машини і мати святий спокій на державних номерах. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів український політичний діяч, аналітик Тарас Чорновіл.

На думку нашого співрозмовника, питання «євробляхерів» в Україні можна вважати вирішеним.

«Закон, який було ухвалено, захищає інтереси як держави, так і громадян України, які хочуть мати машини без дійсно драконівських зборів, і більшість тих, хто їздить зараз на «євро бляхах», цей закон цілком влаштовує. Вони мають можливість легалізувати, провести свою машину офіційно і мати святий спокій на державних номерах. Це ті, хто мали намір так чи інакше заплатити, але які не могли або не хотіли платити дуже високі збори», - пояснює аналітик.

В той же час, за словами експерта, є дві групи власників, які не збираються виконувати цей закон.

«Одна група - яка не може виконати цей закон, тому що у них немає жодної можливості його реалізувати. Це є люди, які пішли на абсолютно шахрайські схеми, купуючи машину і оформляючи на абсолютно лівих людей, контактів з якими вони не мають. Це були або польські, або литовські бомжі, або якісь нині не існуючи фірми у Литви. Такі водії деякий час будуть їздити на таких авто, доки їх не почнуть конфісковувати, адже вони не зможуть довести, що машина не вкрадена. Якщо колишній власник цього автомобілю на Заході, якийсь номінально бомж, вирішить подати до поліції заяву, що в нього вкрали автомобіль, то нашого «євробляхера» будуть ловити тут, в Україні, вишукувати, і посадять в тюрму за те, що він їздить на краденому автомобілі», - каже Тарас Чорновіл.

«Є і друга група. Я їх називаю психологічні злочинці. Злочинець, які ти йому не створюй умови, він звик до злочинного життя, він не хоче і не буде жити інакше. Він не захоче жити чесно. Ви можете створити передумови, щоб злодій не крав, і дати йому хорошу роботу й зарплату, але він буде красти, тому що це вже стало його натурою. Така категорія розуміє тільки одне - невідворотність покарання. Зараз вони бунтують лише з однієї причини — тому що їм дозволяють це робити», - додає політолог.

У той же час, продовжує експерт, виникає питання: чи немає у тому, щоб відбувалися такі події, особистого інтересу Авакова?

«Аваков підігрує зараз Тимошенко і шукає можливість співпрацювати з нею. І будь-яка нестабільність в країні, будь-які погані новини, і будь-які перешкоди діють проти влади взагалі та б'ють по владі в особі того ж самого Порошенка. Оскільки Аваков зараз майже відверто грає проти Порошенка, це стало політичною грою. І ось мене турбує те, що люди, які опиняються в пробках, стали заручниками цієї гри», - зазначає співрозмовник видання.

За словами політолога, блокування дороги - це адміністративне правопорушення, і людина, яка не виконує вимогу правоохоронця звільнити дорогу, вже підпадає під кримінальний злочин.

«От якби було бажання поліції розв'язати цю справу, це б робилося дуже просто: виїзд до одного з місць блокування певної кількості спецпризначення, затримання, попередження: «Ми просимо вас звільнити дороги, тому що тут мають їхати прості громадяни». - «Ми відмовляємось це робити». У такому випадку, кілька разів це повторено, вони виявляють злісну непокору, і за злісну непокору поліції їх хапають. Для початку тим, хто просто попав, 15 діб. Тим, хто проявив насилля проти поліції - звинувачення у кримінальній справі. Запевняю вас: на наступний день це б припинилося», - впевнений аналітик.

За словами експерта, «євробляхери» поводяться таким чином, тому що так поступають в країні будь-які кримінальні елементи.

«Це люди, які завжди, щоб держава їм не дала, вони завжди відмовляться від будь-яких варіантів співпраці. В кримінології є такій підрозділ - криміналістична психологія, це є логіка кримінального злочинця. Представники «Євроавтосили» вийшли за межі закону, і поки кілька людей не будуть заарештовані і не будуть висунути звинувачення у злісної непокорі, доти це буде продовжуватися», - резюмував Тарас Чорновіл.