В Одесі активісти вимагали відставки обласного прокурора за "кришування" місцевого кримінального авторитета
23.11.2018 17:33

"Буремні 90-ті" знову в Одесі? Тіньові схеми заволодіння міською землею, захоплення пам’яток архітектури, кришування сепаратизму та напади на місцевих активістів – усе це пов’язують з іменем Володимира Галантерника, якому належать у південній Пальмірі цілі вулиці.

"На нього переорієнтували досить серйозно всі фінансові потоки, всі ресурси.... клан проросійський, в принципі, який пов'язаний з Росією", - зазначає Михайло Кузаконь, повідомляє Знай.

Пан Михайло – відомий в Одесі активіст. За його словами, те, що зараз відбувається, було тільки в лихі дев’яності. Голова міської організації Народного Руху України приходить до журналістів на зустріч у бронежилеті та з охороною, бо два місяці тому на його колегу, також громадського діяча, напали зі зброєю – тоді активіст мало не загинув. На одеського журналіста та активіста Олега Михайлика було скоєно збройний напад у вересні поточного року.

За думкою проукраїнських громадських діячів Одеси за нападом на активистів в тому числі Михайлика можуть стояти Володимир Галантерник, очільник Нацполіції в області Дмитро Головін і обласний прокурор Олег Жученко.

Громадські активісти Одеси об’єдналися та зібралися під Одеською обласною прокуратурою і вимагали справедливості, адже замовників правоохоронці начебто навіть не шукали. Громадська акція проходила під гаслом: "Одеса смердить від корупції!". Активісти зібралися під будівлею прокуратури та заявили про те, що наразі в Одесі жоден громадський діяч не може бути спокійним за своє життя.

"Величезна кількість нападів на активістів здійснюється, і в принципі кримінальна зв’язка із прокуратурою області, і кришування тих чи інших корупційних схем є конкретним кришуванням сепаратизму", - наголошує активіст Олексій Сидоренко.

Активісти зібралися саме під обласною Одеською прокуратурою не випадково. Адже ім'я Володимира Галантерника в Одесі засоби масової інформації тісно пов'язують із головним прокурором області Олегом Жученком. Громадські активісти наголошують, що саме під час його головування в прокуратурі рівень корупції зріс до неймовірних розмірів.