Ляшко вимагає скликати засідання парламенту щодо ситуації в Азовському морі
26.11.2018 00:51

Керівництво держави має жорстко реагувати на агресію Росії у Азовському морі. Про це Олег Ляшко написав на своїй сторінці у Facebook. Народний депутат закликав владу не «відсиджуватись», а координувати дії українських військових.

«Якщо Порошенко негайно не ухвалить жорсткі рішення у відповідь на дії росіян в Азовському морі - це демонстрація немочі Головнокомандувача і зрада національних інтересів. Контроль над морським сполученням для України має ключове геополітичне значення. Задача Росії - відрізати Україну від морських шляхів, що стане нищівним ударом в тому числі і по економіці країни. Рішучі дії. Задіювання геополітичних партнерів, в тому числі в Чорноморському регіоні. Чіткі вказівки військовим. Негайно!», - написав лідер Радикальної партії.

Політик наголосив на тому, що цим питанням має займатись не тільки військовий кабінет, а й парламент.

«Я негайно звернувся до голови парламенту Андрія Парубія з вимогою проведення позачергового закритого засідання парламенту у зв’язку з критичною воєнною ситуацією в Азовському морі. Як лідер фракції Радикальної партії вимагаю негайного звіту начальника штабу ВМС України, начальника Генштабу, міністра оборони та міністра закордонних справ», - повідомив Ляшко.

Лідер Радикальної партії переконаний, що відсутність реакції на такі дії Росії матиме катастрофічні наслідки.

«Ми маємо задіяти всі можливі заходи, як військові, так і дипломатичні, аби дати відсіч росіянам, які на увесь світ здійснили пряму агресію в Азовському морі, стріляють по нашим морякам і захоплюють наші судна. Відсутність адекватної і рішучої реакції з нашого боку загрожує втратою морського статусу України», - написав Ляшко.

Політик наголосив, що від швидкості і координованості дій влади залежить доля країни.

«Завтра має зібратися парламент. Рішення мають бути чіткими. Дії військових - адекватними воєнній ситуації. Світ має усвідомити всю геополітичну небезпеку таких дій Росії. А ми маємо відстояти українські моря і Українську державу!», - підсумував Ляшко.