Експерт: Воєнний стан дозволяє вибірково закривати рот кому потрібно
26.11.2018 11:09

Якщо у Порошенка сьогодні буде 226 голосів, чекайте чорного лебедя. Про це на своїй сторінці у мережі «Фейсбук» повідомляє політичний експерт Юрій Палійчук.

«Давайте поговоримо про воєнний стан як технологію. Що це дає:

1. Це мобілізує значну частину патріотичного електорату під постать президента, як захисника України і лідера держави. Він стає єдиним кандидатом для тих, хто хоче захищатися. А це виборці і Гриценка, і Садового, і ті, хто не визначився, або розчарувався.

Але тут для Порошенка є серйозний ризик. Якщо з його боку не буде рішучих дій, а лише перенесення виборів – це доб’є його рейтинг.

2. Воєнний стан так само мобілізує виборців Бойка. Чим більше стріляють, тим активнішими будуть ті, хто «ми за мір».

3. В умовах воєнного стану всі кандидати, крім Порошенка, будуть виглядати смішними. Юлі прийдеться показати свою стратегію і «воєнний кабінет». Зеленський з Вакарчуком взагалі йдуть гуляти. Садовий, Гриценко…ну хіба підуть у воєнкомат. Всі в жопі, тільки Порошенко буде красивий в камуфляжі. Достойник і захисник.

4. Воєнний стан вбиває активність штабів опонентів. Вони можуть собі працювати, але івенти, масові заходи, ефіри будуть лише в одного кандидата.

5. Воєнний стан дозволяє вибірково закривати рот кому потрібно.

Агітація в умовах воєнного стану (а ми з вами не думаємо, що політична боротьба зупиниться) – це єдиний формат кампанії, який дає Порошенку хороші шанси на перемогу. Якщо у нього сьогодні буде 226 голосів, чекайте чорного лебедя».