Генерал Лопата про військовий стан: Ми жили у двох вимірах часу, і це було не зовсім справедливо
26.11.2018 12:18

Росія чітко усвідомлює, що повернути Україну у вимір СРСР дуже складно, але робить все для того, щоб народ наш був роз'єднаний. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів український військовий діяч, генерал-полковник Анатолій Лопата.

За словами нашого співрозмовника, військовий стан в Україні треба було ввести набагато раніше.

«Ми жили з вами у двох вимірах часу: одні воюють, інші живуть за старою схемою. Це було не зовсім справедливо в той час, коли був анексований Крим і розпочаті бойові дії на Сході нашої держави. Ми не зробили за час війни нічого, що треба було б зробити: треба було посилити територіальну оборону нашої держави і створити резерв. Ми сьогодні виживаємо тільки тому, що нас підтримує, і дуже активно, міжнародна спільнота» - вважає експерт.

За словами Анатолія Лопати, на сьогоднішній день Росія чітко усвідомлює, що вернути Україну у вимір СРСР дуже складно, але робить все для того, щоб народ наш був роз'єднаний.

«Як казав колись Григорій Сковорода, ми кривим шляхом йдемо у світ, і тому всі наші негаразди саме з цієї причини. Він зауважив ще в давнину, що половина українців таланти, а половина - колаборанти, зрадники. І так воно є на сьогоднішній день. Втрата для РФ України - то великі проблеми не тільки для РФ, а для всіх тих держав, які колись складали СРСР. На сьогоднішній день Росія чітко усвідомлює, що вернути нас у СРСР дуже складно, але робить все для того, щоб народ наш був роз'єднаний. І ось ця наша роз'єднаність, і політична, і свідома, вона нам заважає в створенні нашої незалежної держави», - каже співрозмовник видання.

У той же час, експерт вважає, що нині ситуація на боці України, і держава приймає відповідні кроки, щоб стабілізувати стан.

«Я думаю, що зараз і президент, і ВР оцінять ситуацію, яка склалася, і зроблять відповідні заходи до посилення ВСУ та територіальної оборони», - додає генерал Лопата.