Політолог Палій: Воєнний стан для українців - це привід заспокоїтися, і ось чому
28.11.2018 12:22

Україна має підготуватися до можливої агресії з боку РФ, тому застосовує всі необхідні заходи. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів політолог, історик і публіцист Олександр Палій.

На думку нашого співрозмовника, воєнний стан - це для людей привід заспокоїтися, адже держава буде робити максимум для того, щоб захистити їхнє життя.

«Для людей це сигнал - зібратися, допомагати один одному і своїй країні», - каже аналітик.

«У нас на сьогоднішній день є загроза нападу. Але вона є завжди з тими країнами, поряд з якими розташована Росія. Це не тільки наша проблема. Росія, яка є супернеконкурентноздатною, нічого не може доброго зробити. Вона як старуха Шапокляк - «хорошими делами прославиться нельзя». Відповідно треба підготуватися до можливої агресії. Ми не знаємо, трапиться вона чи ні, держава застосовує всі необхідні заходи», - додає експерт.

Щодо самої ситуації у Азовському морі Палій зазначає наступне: «Моряки знали, що робили, і дуже правильно себе поводили в цій ситуації. Вони на сьогоднішній день в слюнях зрадницьких політиків, які бояться назвати речі своїми іменами, не мають потреби. Є такі кандидати у президенти, які бояться говорити щось проти Росії, які є маріонетками РФ і починають грати на цих нотках солідарності, співчуття, які є у українців до наших моряків, не говорячи людям головного. Але якщо ми висловлюємо співчуття до наших моряків, то якщо ти почав говорити А, то скажи і Б, будь солідарним зі всією країною, з усім народом».