Економіст Кушнірук: Я мав розмову з одним «євробляхером», і він чесно мені дещо розповів
29.11.2018 12:58

Значна частина «євробляхерів» взагалі не зможе вивезти свої авто - немає куди вивозити. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів економічний експерт Борис Кушнірук.

За словами нашого співрозмовника, значна частина «євробляхерів» не зможе розмитнити свої авто, тому що вони їх купляли на підставних осіб.

«Я думаю, що за декілька днів вони так розлютять всіх інших, що їх просто знесуть. Вибачте, люди тупо кажуть: «А ми не хочемо платити податки». Але так не буває. Причому вони не приховують: хтось займається просто прикордонним рухом і заробляє на цьому гроші, у когось інші інтереси є», - каже експерт.

«Але значна частина «євробляхерів» взагалі не зможе розмитнити свої авто, тому що вони їх купляли на підставних осіб. Умовно кажучи, вони їх навіть вивезти не можуть - немає куди вивозити. Вони їх ввозили виходячи з того, що за будь-яких обставин вони їх просто тут кинуть - і все. Розберуть на запчастини в кращому випадку, тому що вони їх купили за 1-1,5 тис доларів, а тут ще треба на таку суму сплатити податки...», - додає Кушнірук.

«Я мав розмову з одним таким з «євробляхерів», який чесно каже, що «ми взагалі розраховували, що ми ці машини тут і залишимо, на металобрухт здамо, а потім зможемо завезти нові, але вже розмитнені з мінімальними податками», - каже співрозмовник видання.