«України більше не існує»: у Словаччині невідомі розповсюдили фейкову новину
30.11.2018 09:47

Поліція Словаччини попереджає, що у соціальних мережах розповсюджується фейкова новина про те, що кордонів України нібито більше не існує, пише mukachevo.net.

Зокрема йдеться про те, що кілька днів тому у мережі користувачі почали розповсюджувати картинку з незрозумілою мапою України.

У словацькій поліції зазначають, що під цією абсурдною картинкою зазначається наступне: "Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун ще у 1991 році просив про реєстрацію кордонів в України. Її не було. Отже наразі такої держави не існує."

У фейковій новині йдеться і про те, що цю інформацію нібито заборонили поширювати в українських ЗМІ та соціальних мережах.

Словацька поліція відреагувала миттєво.

"Україна існує! Жодна держава не зобов'язана реєструвати свої кордони в ООН. Держава стає суверенною на тих підставах, коли вона це визнає та це приймають до відома інші держави світу, що входять до структури Організації Об'єднаних Націй. Україна є суверенною країною, повноправним членом Організації Об'єднаних Націй. А Словацька Республіка визнає її кордони та територіальну цілісність, включаючи Кримський півострів. У той же час ми засуджуємо дії Російської Федерації в Україні, які суперечать міжнародному праву", - зазначили у поліції Словаччини.

Нагадаємо, нещодавно у мережі поширювали фейк про вбивство 12-річного хлопчика на Берегівщині.