Кушнірук про експрес Київ-Бориспіль: З точки зору співвідношення ціни і якості ми зробили вкрай потрібну справу
04.12.2018 12:22

«Інтерсіті» теж раніше ламалися, але зараз все нормально працює, і всі задоволені. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів економічний експерт Борис Кушнірук.

Коментуючи інформацію про те, що експрес Київ-Бориспіль зламався на другий день після запуску, наш співрозмовник зазначає наступне: «Як відомо, проект «Блакитний експрес» планувався ще в 2009-2010 роках, але для нього хотіли отримати у китайців декілька сотень мільйонів доларів, чи то 500, чи то 700... Зрозуміло, що китайці все мали робити. Я тоді ще писав статтю, що ми практично виготовляємо все, щоб нам зробити це сполучення без жодного залучення коштів. Так, ми реалізували цей проект у спрощеному варіанті, але для закриття потреб у нинішньому обсязі перевезень він повністю закриває потреби в залізничному сполученні між аеропортом і залізничним вокзалом».

«Тому з точки зору співвідношення ціни і якості, і нічого не вкравши на цьому, ми зробили вкрай потрібну справу», - додає експерт.

Щодо самої несправності, продовжує аналітик, то «техніка має особливість інколи ламатися, особливо коли це тільки починається».

«Раніше таке було і з «Інтерсіті» , але зараз все нормально працює, і всі стільки до цього звикли, всі їздять, всі задоволені. Єдине, я вважаю, що швидкість недостатня, але це зовсім інші кошти, Україна поки що собі не може це дозволити», - додає Кушнірук.