Луканов: Цивілізованій світ зосередився на своїх проблемах, і це дозволить РФ знов піти на війну
11.12.2018 12:34

Навіть якщо буде скасовано воєнний стан, Україна завжди має пам'ятати про небезпеку з боку РФ. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів медіа-експерт Юрій Луканов.

За словами співрозмовника видання, воєнний стан завершиться, якщо Росія не почне агресивні дії по відношенню до України.

«Але оскільки нам світить зараз історія з Томосом - це ще одне джерело роздратування для Росії, бо це просто величезний символічний крок «геть від Москви». Тож хто знає, може Кремль вживатиме якихось заходів, щоб це зірвати. Відповідно якщо РФ вдасться до якихось екстраординарних підходів, то Україна змушена буде продовжити воєнний стан, а якщо ні, то його скасують собі та й годі», - каже журналіст.

В той же час, експерт нагадує про те, що згідно з даними американського «Проекту аналізу загроз», кількість озброєння на нашому кордоні останнім часом лише зростає, в тому числі і на кордонах з балтійськими країнами.

«Тому навіть якщо буде скасовано воєнний стан, Україна завжди має пам'ятати про небезпеку. Ви ж бачите, що у Франції відбувається. Цивілізованій світ зосередився на своїх проблемах, і це дозволить Росії знов піти на війну», - вважає Луканов.