Цибулько: У президента гіпотетично залишається можливість для пролонгації воєнного стану в Україні
11.12.2018 12:58

Люди, яких стосується воєнний стан, реагують на це спокійно й свідомо. А той, хто нічого у воєнних питаннях не тямить, дозволяє собі некоректні коментарі. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів політолог Володимир Цибулько.

За словами нашого співрозмовника, єдиний мотив для продовження воєнного стану в Україні - це нарощування агресивних атак Росії проти українських військових.

«Прогнозувати поведінку Путіна і його військових дуже важко, тому у президента гіпотетично залишається можливість для продовження воєнного стану і нарощування його параметрів, тобто обов'язкових процедур, які прописані в законі про воєнний стан», - пояснює експерт.

За словами аналітика, люди, яких стосується воєнний стан - державні служби управлінської вертикалі силовиків - реагують на це спокійно й свідомо.

«У той же час, люди, які нічого у воєнних питаннях не тямлять, як правило, дозволяють собі некоректні коментування. Або ті некоректні коментування є плодом політичних штабів кандидатів в президенти, які в цій ситуації не мають раціональних планів для протистояння Росії, а то й дуже часто працюють в інтересах Росії», - додає Цибулько.