“Збиралася на народження внучки, а довелося ховати дочку”: На Житомирщині у пологовому розгорівся гучний скандал
14.12.2018 18:59

У подвійній смерті звинувачують лікарів родичі померлої на Житомирщині породіллі.

Вони впевнені, що медики спочатку упустили панкреатит, а потім затягли з кесаревим розтином. Повідомляє korupciya.com

Мати 24-річної Марини плаче, бо хотіла приїхати з Італії на народження внучки, а довелося летіти на похорон дочки. Звістка про подвійної трагедії жінка отримала в свій день народження. Перша вагітність Марини закінчилася викиднем, тому в цей раз дочка була дуже уважна.

Перші місяці вагітності пройшли добре, а ось на 28-му тижні дівчину госпіталізували зі скаргами на різкий біль в животі. Медики зробили аналізи і вирішили, що у Марини загроза переривання вагітності. Через два тижні лікування її виписали додому, незважаючи на те, що біль не припинилася, а вже через шість днів після виписки Марині стало зовсім погано.

Рідним повідомили, що у породіллі гострий панкреатит і її стан важкий.

“Ми відразу запитали, чи дійсно щось загрожує дитині. Нам сказали: з приводу дитини можете не хвилюватися, тут хороші фахівці”, – згадує тітка померлої породіллі Олена Фролова.

Згодом лікарі повідомили, що Марина померла разом з немовлям.

Рідні вважають, що в подвійній смерті винні медики, які дообследоваться дівчину в перший раз, і ті, до яких її госпіталізували вдруге.

Однак медики запевняють, що під час першої госпіталізації все зробили по протоколу і виписали, коли показань для спостереження в стаціонарі не залишилося.

“Вона тиждень вдома була. Якби їй було погано, вона б повернулася”, – вважає завідувач відділенням патології вагітних Житомирського обласного перинатального центру Лариса Заїка. А коли вагітна потрапила в лікарню вдруге – у неї, мовляв, розвинувся гострий панкреатит, який передбачити неможливо.

“Протягом доби відбуваються незворотні зміни. З такою формою панкреатиту вона була приречена – це однозначно”, – говорить заступник головного лікаря Житомирського обласного перинатального центру Олена Астрейко.

Медики пояснюють, що кесарів розтин не починали, бо намагалися врятувати жінку.

“Померла б на операційному столі, щоб сказали, що ви пішли за дитиною, а зарізали нашу дочку. В акушерстві взагалі, коли стоїть питання пацієнта і дитини, то на першому плані завжди наш пацієнт”, – говорить головний лікар Житомирського обласного перинатального центру Юрій Вайсберг.

“Якби ми по сумнівним показниками пішли на порятунок дитини, ця зупинка по сумнівним показниками сталася б на операційному столі – я б не змогла вам в очі дивитися”, – говорить заступник головного лікаря Житомирського обласного перинатального центру Олена Астрейко.

Кесарів розтин лікарі почали, як тільки жінка перестала дихати, але врятувати немовля на змогли – дівчинка задихнулася в утробі. Однак рідні в доводи медиків не вірять, і вже в цю п’ятницю збираються віднести заяву в поліцію.