Палій: Весь світ зрозумів би Україну, якщо б ми енергійніше захищали свій інформаційний простір
19.12.2018 12:22

2018 рік пов'язаний з великими досягненнями України. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів політолог, історик і публіцист Олександр Палій.

На думку нашого співрозмовника, 2018 рік для України завершується успішно, на хорошій ноті.

«Цей рік пов'язаний з великими досягненнями України. Перш за все, нам вдається здійснювати кроки духовного значення, як, наприклад, отримання Томосу, створення помісної православної церкви. Ще важлива річ - Україні вдалося консолідувати міжнародну підтримку і показати Росію всім, щоб ні у кого не було ніяких сумнівів», - зазначає експерт.

«Найбільш яскравою стала заява представника американського Держдепу Волкера, що США готові надавати Україні зброю в таких обсягах, в яких Україні це буде потрібно», - додає аналітик.

Також Палій звертає увагу на те, що українська економіка росте непоганими темпами, практично на загальносвітовому рівні.

«Тобто ми зараз не відстаюча країна, а, не зважаючи на війну, ампутацію 22% промисловості Росією, не зважаючи на те, що у нас немає нормальної торгівлі, у нас дуже хороші темпи росту. Це досягнення і уряду, і президента, і також тих українців, які працюють в реальному секторі, тому що саме він дає реальний приріст», - пояснює наш співрозмовник.

Щодо негативу, то, за словами Олександра Палія, у нас забагато популізму.

«У нас не захищений інформаційний простір від ворожих впливів, це великий недолік нашої політики. Хоча зараз весь світ зрозумів би Україну, якщо б ми тут діяли більш енергійно. Після всіх цих історій з втручанням Росії у вибори в США, Франції тощо, зрозуміло, що Україну б всі зрозуміли. І також ми спостерігаємо багато демагогії, безвідповідальності політиків. На жаль, у нас часто спостерігається імітація політичного класу, коли просто агресор і олігархи дають гроші політикам, і вони насправді нікого не представляючи, просто імітують народне представництво», - додає експерт.