Гавриш про кандидатів в президенти України: Скоро ми побачимо, на чиєму боці грає Путін
21.12.2018 12:46

Заяви Лаврова-Путіна про те, що Україна збирається наступати, є спробою натякнути на те, що Україна намагається використати воєнну ситуацію в інтересах виборів. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український політик, доктор юридичних наук, професор Степан Гавриш.

Коментуючи заяву міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова про те, що нібито з боку України на останню декаду грудня планується збройна провокація поблизу адміністративного кордону поруч з окупованим Кримом, наш співрозмовник зазначає наступне: «Лавров як капітан пропагандистського судна Кремля останнім часом після оновлення Путіна президентом країни вдається до суто пропагандистських технологій, забуваючи про стриманість дипломата і власне відповідальність. У Лаврова є проблеми з тим, що він змушений приймати участь у контрінформаційній війні з Україною, з Заходом, і його заяви часто не мають жодного іншого значення, крім як ось такі пропагандистські снаряди він посилає. І це один з таких снарядів — що Україна збирається вести наступ на Сході в напрямок російських кордонів. Насправді це відповідь РФ на заяви українського Генштабу, МВС і президента України про те, що на те, що Росія збирається нападати на Україну. В такому стилі Росія відповідає не тільки вустами Лаврова, а й інших високопоставлених членів кабінету Путін».

За словами експерта, резолюція Генасамблеї ООН щодо мілітаризації Криму і Керченської протоки та Азова, а також підготовка нових санкцій у зв'язку з інцидентом у Чорному морі - все це свідчить про те, що у Росії не залишилося практично арсеналу для «дипломатії стримання Заходу».

«Путін намагається відшукати спосіб, як вийти з теми, пов'язаної з конфліктом з Україною. Але поки що жодних ознак того, що це може з'явитися, немає. Очевидно, що ми найближчим часом побачимо, на чиєму боці грає Путін - Порошенко, Тимошенко, Бойко чи інших кандидатів в президенти, тому що саме з них комусь будуть надані якісь преференції», - вважає пан Гавриш.

За словами аналітика, заяви Лаврова-Путіна про те, що Україна збирається наступати, є спробою натякнути на те, що Україна намагається використати воєнну ситуацію в інтересах виборів.

«Росія заявила вустами Лаврова досить чітко і жорстко, що якщо ми перетнемо «їхній» кордон у Криму, то РФ відповість. Тому я думаю, що в цьому контексті ми перейшли на новий рівень: Нормандський формат не працює, російські делегації не приймають участі у роботі ТКГ», - додає експерт.