«Це справа життя». Генерал пояснив, що робитимуть українські військові кораблі у Керченській протоці
22.12.2018 08:58

Ми повинні діяти за власним розсудом, підтримуючи економіку нашої держави. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів український військовий діяч, генерал-полковник Анатолій Лопата.

Коментуючи заяву секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова про те, що Україна готує новий прохід військових кораблів через Керченську протоку, наш співрозмовник зазначає наступне: «Суть у тому, що життя на побережжі Азовського моря з цією провокацією не припинилося: порти працюють, люди працюють - а сполучення нема ніякого. І ми нічого того, що суперечить нашим домовленостям, не робимо. Ми повинні діяти за власним розсудом, підтримуючи економіку нашої держави. І оскільки ця проблема піднята на міжнародному рівні і міжнародна спільнота підтримує дії України стосовно вільного пересування в акваторії Азовського моря, то це виглядає цілком нормально. І наші цивільні й військові кораблі повинні проходити там».

«Треба попередити наших сусідів і робити свою справу. Це цілком нормально. Коли є два сусіди, то межа не повинна заважати діяльності тієї чи іншої сторони. Це не справа злого умислу, а справа життя», - додає аналітик.