Жодної зради не відбулося: кому з українців тепер нема на що жалітися
22.12.2018 09:57

Держава має більше розвивати українську культуру, і не лише фінансово. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новини України – From-UA розповів письменник Андрій Кокотюха.

За словами нашого співрозмовника, більшість українців, причетних до культурних процесів, за останні 4 роки отримали дуже багато можливостей для реалізації своїх проектів.

«Я як людина, яка не причетна до політики, але вважаюся людиною, причетною до культурних процесів, які поступово розвиваються, бачу і відчуваю тенденції і говорю з колегами, що в культурній зоні жодної зради не відбулося. І все це завдяки правильній державній політиці, і її в тому числі підтримують і президент, і прем'єр», - зазначає письменник.

«Більшість людей, причетних до культурних процесів, отримали за останні 4 роки дуже багато можливостей і для реалізації своїх проектів, для участі в реалізації чужих проектів - це кіно, видавнича справа, це музика - всі сфери культури. І я очікую, що це залишиться принаймні на тому рівні, на якому є, що на спад це не піде», - додає Кокотюха.

«Звичайно, хотілося б, щоб держава брала більше участі в розвитку культури, не лише фінансово, не лише виділяла гроші на створення фільмів, на закупи для бібліотек тощо, але й щоб почалася і інформаційна підтримка на рівні держави всього, що відбувається за її участю. Ну і, звичайно, мені б хотілось, щоб в регіонах зростала кількість кінотеатрів і книжкових магазинів», - каже співрозмовник видання.