Соціолог: Дуже хотілося б, щоб виборча кампанія у рік Свині пройшла не по-свинські
28.12.2018 12:10

Свиня любить поїсти, а ми бачимо, що матеріальний стан людей цього року поліпшився. Про це в коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA повідомила соціолог, старший науковий співробітник Інституту соціології НАН України та глава фонду Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

Розмірковуючи про те, яким буде 2019 рік Свині для українців, наша співрозмовниця зазначає наступне: «Свиня може викликати подвійні асоціації. По-перше, дуже хотілося б, щоб продовжилась та тенденція, яка вже намітилася - покращення життя людей. Свиня любить поїсти, а ми бачимо, що матеріальний стан людей цього року поліпшився. Це демонструють наші результати. Наприклад, ми за весь час вимірювань, з 1995 року, досягли відсоткового пику, кому вистачає на життя - з 11 до 18%, такого у нас ніколи не було. Не скажу, що це перемога, але це очевидний крок вперед».

За словами експерта, в Україні зараз на 7% менше тих, кому вистачало лише на їжу.

«Вони перейшли в іншу категорію - на основне їм вистачає. Це позитив. І дуже б хотілося, щоб в рік Свині ця тенденція залишилася», - додає Бекешкіна.

З іншого боку, продовжує соціолог, кажуть, що свиня - це невдячне створіння.

«Дуже хотілося б, щоб виборча кампанія пройшла не по-свинські. Якщо люди будуть поводитися під час виборчої кампанії по-свинські, тобто будуть брехати, обіцяти неймовірне, то цілком можливо, що ми оберемо свиню, а не хотілося б. Хотілося, щоб була більш придатна для управління тварина. Після року Свині йде рік Бика, і дуже хотілося б, щоб в рік Свині ми обрали бика чи бичиху», - каже співрозмовниця видання.