«Рік жаби». Політолог попередив українців про деякі «сюрпризи» 2019 року
28.12.2018 12:34

Ми входимо у 2019 рік з доволі непоганими результатами. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів політолог Володимир Цибулько.

«Для українців кожен рік є роком жаби, бо він душить від жадності, тому наш східний календар дуже однобокий. Але насправді ми входимо у 2019 рік з непоганими результатами, тому що було зроблено великий підготовчий цикл для сталого зростання економіки, і є таке перестрахування, що вибори можуть дещо цю динаміку економічну збити - десь на 1%, тому хотілось би, щоб це перестрахування не здійснилося», - каже співрозмовник видання.

«Наближається завершення виборів до місцевих об'єднаних територіальних громад, і в 2019 році буде остаточний психологічній злам на готовність суспільства нарешті розібрати цю вертикаль райадміністрацій і обладміністрацій, привести їх до зменшеного функціоналу. Мені здається, що й ця тема буде однією з головних - тобто завершення адміністративної реформи, зменшення адміністративного апарату і перекладення більшості самоврядних функцій на громаду. Адже адміністративний апарат все ще залишається ступором реформ і економічного росту», - додає експерт.