Скандальний депутат Волошин розбагатів на 29 квартир, - ЗМІ
03.01.2019 19:31

У 2017 році депутат Ужгородської міської ради Іван Волошин придбав 29 квартир. Про це свідчить документ, що має у своєму розпорядженні редакція Інтернет-видання Аргументум.

Загальна площа придбаних квартир - понад 2 тис. кв м.

При цьому, офіційна вартість квартир у кілька десятків разів нижча, за реальну. Наприклад, квартира площею 40,1 кв м обійшлася депутату офіційно всього у 25 тис. грн., реально - у 35 тис. дол., квартира площею 48,4 кв м. - офіційно у 1 тис. дол., насправді - у 39 тис. дол.

Видання додає, що лише у грудні 2017 року депутат ужгородської міськради придбав 7 квартир.

Загалом, пік активності купівлі Волошиним квартир припадає на другу половину 2017 року - 4 липня депутат купив квартиру площею 86,8 кв м., 19 липня - квартиру площею 53,7 кв м., 26 липня - квартиру площею 85 кв м. Четвертого серпня депутат обзавівся квартирою площею 64,8 кв. м. Восьмого, одинадцятого та двадцять дев'ятого вересня Волошин купив квартири площею 48,4, 40,1 та 72,4 кв м.

При цьому, 20 квартир із загального переліку загальною площею 1,8 тис. кв м. - це два багатоквартирні будинки, розташовані за адресою: вул. Електрозаводська,4. Вони обійшлися Волошину у 665 тис. дол. Ще 7 квартир Волошин купив будинку, розташованому за адресою: вул. Волошина 18/1.

Примітно, що усі угоди щодо купівлі-продажу нерухомості Волошиним реєструє один і той же нотаріус - Малинич Наталія Анатоліївна. А це - дружина одного із прокурорів прокуратури Закарпатської області - Андрія Малинича.

Навіщо служителю народу така кількість нерухомості та в яких цілях він її використовує - не зрозуміло. Ще більше питань викликає талант Волошина купувати квартири за цінами у десятки разів нижчими, за ринкові.

За словами юриста Юрія Кармазіна, це може свідчити про наявність нелегальних схем збагачення.

"За 40 тис. грн. можна купити диван, і то поганенький. За такі гроші не купиш навіть халупу в селі. Ймовірно, що така оцінка зроблена не об'єктивно. Це показує, скільки резерву є у нашої країни щодо оподаткування і щодо ухилення від оподаткування. Очевидно, що кожна із цих квартир коштує навіть не в 10, а в 100 разів більше. І це вже - ймовірно незаконне збагачення. А чітке ухилення від оподаткування, і цей факт, якщо він дійсно має місце бути - можна розглядати як кримінальний злочин.

Друге питання до того, хто оформлював договори, і оцінив квартири у таку ціну. Ці люди також працювали проти інтересів держави і вони є співучасниками злочину", - підкреслив юрист.