Політолог: Український парламентаризм переживає кризу. Але не через відсутність політичної культури
18.01.2019 12:22

Навряд чи можна сказати, що український парламентаризм переживає кризу саме через відсутність політичної культури. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів політолог, голова Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

За словами нашого співрозмовника, під час президентських перегонів основні політичні сили дуже часто з'ясовують стосунки, демонструючи відсутність політичної культури.

«Таку поведінку демонструють не загалом політичні сили, а певні представники, які, можливо, в такий спосіб хочуть довести керівникам політичних сил свою важливість і цінність», - зазначає експерт.

На думку аналітика, в той же час, навряд чи можна сказати, що парламентаризм переживає кризу саме через відсутність політичної культури.

«Вона або є, або її нема. Парламентаризм переживає кризу через те, що ВР не виконує ті свої функції, які їй приписані у Конституції. Тобто це почалося за Януковича, та, на жаль, продовжується і зараз. Насправді, замість того, щоб генерувати ідеї і закони, парламент виконує роль легітимізації тих чи інших проектів, які йдуть від Кабінету міністрів, що, в принципі, правильно, але той же Кабінет міністрів якраз і обирав ВР», - додає Віталій Бала.