Хмара: «Парламенту в Україні немає. Країна воює, а ці відпочивають...»
18.01.2019 12:58

Ми врятуємо державу тільки у тому разі, якщо нам вдасться відродити парламент. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів український націоналіст і політичний діяч, радянський дисидент, один із засновників Української республіканської партії, Герой України Степан Хмара.

За словами нашого співрозмовника, періодичні сутички у Верховній Раді - це дурниці та емоції, і це насправді не так страшно.

«Страшним є те, що в Україні знищено парламент. Парламентаризму немає, його можна буде відродити тільки на виборах. І лише за умови, якщо будуть не фальшиві вибори восени. Якщо Порошенко залишиться на другий термін, забудьте про демократичні вибори і про відтворення парламенту», - каже експерт.

Степан Хмара згадує, як працював український парламент після того, як наша країна здобула незалежність.

«В 90 році ще працював парламент, який було обрано за радянської влади. Тоді була демократична меншість, а комуняки були у більшості. Але ми працювали в постійному режимі пленарно. Після пленарних засідань працювали в комісіях, годинами обговорювали, вносили серйозні, часом суттєві зміни в законопроекти чи відправляли на допрацювання», - нагадує політик.

Зараз, за словами Хмари, такого нема.

«Щоб парламент при обговоренні змінив закон?.. Яке обговорення! За скороченою процедурою - що за мода, де таке бачив світ? Країна воює, а ці відпочивають...», - зазначає експерт.

«Парламенту немає. Якщо нам вдасться його відродити - врятуємо державу. Якщо ні - я не знаю, на що нам очікувати», - додає співрозмовник видання.