«Стаціонарні агенти» Кремля: політолог розповів, хто в Україні об'єктивно працює на РФ
23.01.2019 12:46

Говорити, що Юлія Тимошенко агент Кремля, було б, м'яко кажучи, перебільшенням. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український політолог Сергій Таран.

За словами нашого співрозмовника, у Кремля навряд чи є якісь «стаціонарні агенти» в Україні, які б завжди сиділи з синьо-жовтими прапорами.

«Я думаю, що є агенти Кремля, які особливо не приховують, що вони агенти. А є політики, яких Кремль може ситуативно використовувати у своїх цілях. Це використання всліпу. Говорити, що Тимошенко - агент Кремля, це було б, м'яко кажучи, перебільшенням, тому що для цього треба мати, як мінімум, якісь докази», - пояснює аналітик.

За словами політолога, думка громадян щодо причетності тих чи інших політиків до агентури Кремля будується не на звинуваченнях, а на аналізі тих чи інших справ.

«Наприклад, я зараз вважаю, що будь-якій політик, якій говорить про мир з Росією на російських умовах, об'єктивно працює на Кремль. Я навіть не знаю, чи є ці політики агентами Кремля де-юре, але те, що вони, працюючи на Кремль, де-факто ними остаються, це теж для мене однозначно. Я чекаю від передвиборчої кампанії чітких відповідей на питання, що робити з війною і з миром від всіх політиків, у тому числі і Тимошенко. Я думаю, тоді буде очевидно, хто є агентом, а хто ні», - констатує Сергій Таран.