Магда: Ми маємо готуватися до тривалої боротьби за відновлення територіальної цілісності
24.01.2019 12:10

В конкурентному світі, в якому ми живемо, ніхто і нічого нам не подарує за просто так. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів кандидат політичних наук, політичний експерт, журналіст Євген Магда.

За словами нашого співрозмовника, відновлення територіальній цілісності і побудова успішної країни може бути національною ідеєю.

«У нас на сьогоднішній день є окуповані території, і їхнє повернення має бути національною ідеєю. До того ж, не забувайте про те, що немає країн, в яких зовсім не має ніяких кістяків у шафі. Таких країн на європейському континенті я особисто не знаю. Тому з цього треба виходити, не абсолютизувати існуючи проблеми, а говорити про них розумно і виважено».

За словами Магди, ми маємо усвідомлювати, що розміри нашої країни, яка є найбільшою в Європі, - це перевага, а не проблема.

«Тому наші політики, коли говорять, що ми відмовимося від одного шматка території, від іншого шматка території, то вони просто роблять недалекоглядно. Цього не можна робити. Нам треба послідовно шукати якомога більш об'єднаності і не виділяти те, що створює проблеми. У нас є фактори, які нас об'єднують, в тому числі відновлення нашої територіальній цілісності. Я думаю, що відновлення територіальній цілісності і побудова успішної країни може бути національною ідеєю, яка буде працювати протягом тривалого часу», - каже політолог.

«Ми маємо готуватися до достатньо тривалої боротьби за відновлення територіальної цілісності, тому що в конкурентному світі, в якому ми живемо, ніхто і нічого нам не подарує за просто так. Треба боротися самим», - додає Євген Магда.