Кількість хворих на грип перевищила епідемічний поріг
29.01.2019 12:42

Кількість хворих на грип закарпатців перевищила епідемічний поріг. Про це повідомили у Закарпатському обласному центрі здоров'я та навели дані, пише Mukachevo.net.

Згідно попередньої інформації, за минулий тиждень до лікарів з респіраторним захворюванням звернулось 5 446 осіб, цей показник перевищує визначений епідемічний поріг на 1,3%.

Зауважимо, що більше половини тих, хто звернувся до лікарів діти - 3 590 дітей віком до 17 років та 2169 дорослих. Найбільше хворих зафіксовано у Берегівському, Іршавському, та Рахівському районах, практично 70% захворілих.

До речі, до лікарні потрапили 283 людини. Лікарі вже підтвердили швидкими тестами грип А у 18 хворих.

Наразі епідеміологічний поріг підвищено в Ужгородському, Мукачівському, Воловецькому, Міжгірському, Рахівському районах та в самому Ужгороді.

Наразі призупинено навчання у школах Ужгорода та Міжгірському районі, навчальних закладах Ужгородської РДА (крім м.Чоп та Баранинської ОТГ), деяких навчальних закладах Воловецького району. Продовжено канікулярний період в школах Тячівського та Хустського районів (крім м.Хуст) до 04 лютого. Карантин ввели і в Рахівському районі.

Разом з тим, як зазначили Mukachevo.net в управлінні освіти, молоді та спорту Мукачівської міської ради, мова про карантин поки не йде.

За словами керівника відділу охорони здоров'я Мукачвської міської ради Любов Мандзич, за минулий тиждень у Мукачеві було зафіксовано незначний приріст захворюваності на ОРВІ.

У зв'язку з тим, що наразі не перевищено епідеміологічного порогу, всі навчальні заклади міста працюють у штатному режимі.

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.