Компанія Agrico — якісні ранні сорти картоплі для багатого врожаю
29.01.2019 15:50

Картопля вважається другим хлібом. Це одна з популярних і улюблених сільськогосподарських культур, які вирощуються у регіонах з помірним кліматом. Але одержати хороший урожай бульби вдається не завжди. Навіть досвідчених городників часто чекає фіаско. Успіх гарантується лише при дотриманні кількох важливих правил: вибір хорошого сорту, придбання якісного посадкового матеріалу, застосування ефективної агротехніки. Продукція компанії Agrico — а саме ранні сорти картоплі, які можна придбати на сайті https://agrico.com.ua/sorti-kartopl/rann-sorti-kartopl, відповідає всім встановленим вимогам.

Залежність урожаю картоплі від вибору сорту

В аграрній сфері сьогодні є опис майже 300 сортів картоплі, запропонованих вітчизняними та закордонними селекціонерами. Близько двохсот з них мають охоронні патенти. Правильний вибір сорту посадкового матеріалу має вирішальне значення для тих, хто зацікавлений в одержанні високого урожаю. Якісні бульби – це гарантія того, що восени грядка порадує рясними та здоровими плодами. На жаль, універсальних сортів картоплі, які будуть кращими для різних географічних зон, не існує. Необхідно обирати посадковий матеріал, який ідеально підходить для конкретних умов.

За термінами достигання посадкову картоплю можна поділити на групи:

  • рання, яка дає можливість одержати урожай уже через 90 днів;
  • середньорання;
  • середньоспіла;
  • середньопізня;
  • пізня.

Для повного дозрівання пізніх сортів картоплі необхідно не менше 120 днів.

Основні переваги використання ранніх сортів картоплі

Перший урожай ранньої картоплі можна одержати вже на початку літа. При організації правильного підходу до обробітку городу для аграріїв доступне одержання двох, а то й трьох врожаїв. Головна перевага вирощування популярної овочевої культури – це можливість відмовитись від обробітку кущів хімічними препаратами для знищення основного шкідника картоплі – колорадського жука.

Картопля сорту Констанс, фото agrico.com.ua

Ранні сорти характеризуються значною масою бульб, абсолютною гладкістю шкірки і невеликою кількістю вічок. Картопля здатна до пророщування вже при прогріванні грунту до + 4 градусів по Цельсію. Працівники аграрної сфери рекомендують проводити посадку бульб в період з кінця березня до середини квітня. Це дає гарантію на одержання хорошого врожаю. Бажано, щоб на ділянках, виділених на посадку картоплі, раніше росла капуста, кукурудза, огірки, буряки чи суниці.

Особливості вирощування картоплі ранніх сортів

Ранні сорти картоплі містять майже у два рази більше вітамінів та цінних для людського організму мінералів. Посадковий матеріал відрізняється швидким ростом бадилля і розкішними кущами. Грядки з картоплею не рекомендується розміщувати на низинних чи занадто сирих ділянках землі. Хороший урожай навряд чи можна одержати на глинистому підкисленому грунті. Щоб забезпечити вирощення достатньої кількості картоплі, необхідно організувати роботу по своєчасному знищенню бур'янів та внесенню в землю добрив.

Картопля сорту Еволюшн, фото agrico.com.ua