Активіст Мірзоян з Кривого Рогу: «Усов не причетний до нападу на мене, звідки така інформація у Кожем’якіна – невідомо»
30.01.2019 18:08

Такі покази під присягою дав активіст з Кривого Рогу Вадим Мірзоян. Про це на сесії міськради 30 січня повідомили правоохоронці під час звіту щодо розслідування справи нападу на чоловіка, стверджує Інтернет-видання Аргументум.

«Потерпілий Мірзоян був допитаний стосовно заяви народного депутата України Кожем’якіна, яку останній зробив 15 січня 2019 року під час погоджувальної ради у Верховній Раді України. Під час допиту потерпілий однозначно спростував зазначену заяву, повідомивши, що ні від нього, ні від членів його родини подібна інформація надходити не могла», - заявив заступник керівника Криворізької місцевої прокуратури №3 Роман Зонов.

Нагадаємо, 15 січня під час засідання Погоджувальної ради народний депутат від партії «Батьківщина» Андрій Кожем’якін звинуватив парламентаря з Кривого Рогу Костянтина Усова у нападі на свого земляка. У заяві бютівець посилався на слова самого постраждалого та його дружини, однак Вадим Мірзоян заперечив, що казав щось подібне.

«Мені невідомо, звідки така інформація у Кожем’якіна, такі підозри я не озвучував, і така інформація не могла надійти від моєї дружини», - повідомив Вадим Мірзоян.

Також він додав, що не знайомий з Костянтином Усовим та ніколи з ним «не пересікався».

Напад на Вадима Мірзояна у Кривому Розі стався 9 січня. На місцевого депутата, за його словами, напали троє невідомих з трубами та жорстоко побили. Активіст отримав черепно-мозкову травму та численні забої. Справу розслідують за статтею замах на вбивство.

Одразу після гучного звинувачення у свій бік Костянтин Усов заявив, що «передвиборча лихоманка загострюється», і що він подає до суду за наклеп, після чого запропонував Андрію Кожем’якіну звернутися до слідчого, аби бути допитаним у якості свідка під присягою: «Ви балакун, а не генерал, якщо не наважитися повторити свої слова під присягою».

Проте бютівець від спілкування з правоохоронцями ухилився і не з’явився на допит за повісткою. Тому у прокуратурі зазначили, що головне управління національної поліції в Дніпропетровській області направило офіційного листа голові Верховної Ради Андрію Парубію щодо необхідності сприяння у явці нардепа Кожем’якіна на допит.

Як зазначає Аргументум, Костянтина Усова у Верховну Раду було обрано від 33-го округу Кривого Рогу. Саме на цю частину міста претендувала і, ймовірніше за все, буде претендувати одна з очільниць міського осередку «Батьківщини» Ольга Бабенко. На виборах 2014 бютівка програла.