Вибори-2019: на кого працюють технічні кандидати
04.02.2019 12:06

Технічні кандидати працюють на користь того, у кого є зайві гроші, тому що хтось же вніс цю заставу. Про це в коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA повідомила соціолог, старший науковий співробітник Інституту соціології НАН України та глава фонду Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

На думку нашої співрозмовниці, серед тих, хто претендує на пост президента України, багато технічних кандидатів.

«Очевидно, технічні кандидати працюють на користь того, у кого є зайві гроші, тому що хтось же вніс цю заставу», - каже соціолог.

В той же час, на думку експерта, деякі кандидати внесли заставу з інших причин.

«Давайте не забувати, що кожен з кандидатів має право мати свого кандидата у виборчих комісіях. Тобто, скажімо, хтось з реальних кандидатів може мати не по одному представнику, а по 3-4 у виборчих комісіях. Це по-перше. По-друге, це треба для того, щоб вести грубу роботу проти інших кандидатів. Не всім це зручно, а у випадку з тими, хто не претендує ні на що, це цілком можливо», - додає Бекешкина.

«Цілком очевидно, що серед цих людей є просто неадекватні - ну, віддав документи, і що? Є люди, які просто хочуть, щоб про них говорили, а є люди, яких зареєструють. Я думаю, що це одиниці, просто з тієї причини, що треба дати 2,5 млн», - каже соціолог.

А ось щодо ситуації, яка склалася навколо Надії Савченко, експерт зазначає наступне: «Я думаю, що це просто для того, щоб привернути увагу до Надії Савченко, до її справи, от і все. Бо я впевнена, що якщо б це було серйозно, то вона (Віра Савченко - прим.ред.) принесла б і заставу».