Юлія Тимошенко: Вимагаю від МВС розслідувати масштабний підкуп виборців з боку Порошенка
04.02.2019 14:02

Юлія Тимошенко разом із командою «Батьківщини» вимагає від Міністерства внутрішніх справ розслідувати масовий підкуп виборців, який планує президент Порошенко і його штаб. Відповідні заяви про злочини сьогодні буде подано міністру Арсену Авакову.

Про це Голова партії повідомила на засіданні Погоджувальної ради голів парламентських фракцій і комітетів, повідомляє прес-служба ВО «Батьківщина».

«Президент будь-якою ціною намагається втриматися при владі. Завдяки своєму найближчому соратнику Сергію Березенку та всьому корумпованому оточенню Порошенко створює мережу підкупу і роздає по 1000 грн за голос. Це відбувається відкрито на очах у правоохоронців», – обурилася вона.

Лідер «Батьківщини» заявила, що такої масштабної корупції не пам’ятає на жодних виборах, навіть за часів Януковича: «Порошенко – це корупціонер найвищого ґатунку, який бере з бюджету те, що йому не належить, і за рахунок цих грошей підкуповує людей».

Юлія Тимошенко вимагає від міністра Авакова негайно оприлюднити всі дані про підкуп виборців президентом та його штабом на чолі з Березенком.

Друга заява про злочин, яку «Батьківщина» подає до МВС, стосується збільшення реєстру виборців. За словами Голови партії, таємно, без права кандидатів у президенти контролювати цей процес, чинна влада збільшила реєстр на мільйон людей. І це тоді, «коли люди масово виїжджають з країни, коли смертність перевищує народжуваність майже вдвічі», обурилася Юлія Тимошенко.

«Ми вимагаємо від міністра внутрішніх справ негайно перевірити цей реєстр і попередній. І прибрати з них всіх «мертвих душ» та припини підготовку Порошенка до масштабних фальсифікацій», – повідомила лідер «Батьківщини».

Кандидат у президенти додала, що чинна влада ще планує зняти захист із бюлетенів, а це дасть можливість команді Порошенка надрукувати більшу кількість та «вкидати» їх на виборах.

«Країна чекає години, коли цей продажний корумпований президент, який прикривається патріотичними гаслами, піде з влади. Я закликаю всіх колег не дати Порошенкові залишитися при владі: країна вже не витримає такого керівництва», – наголосила Юлія Тимошенко.

Вона звернулася до міністра внутрішніх справ та Генерального прокурора з вимогою втрутитися в ситуацію і не дати можливості провести масові фальсифікації та підкуп виборців.

Після президентських виборів влада відповідатиме за порушення законів, «не буде термінів давнини для злочинів ні для президента, ні для його оточення», підсумувала Тимошенко.