Як в більшості інших держав. Чи почнуть в Україні арештовувати квартири тих, хто не сплачує за послуги ЖКГ
05.02.2019 11:07

Поточні борги за ЖКГ не будуть збільшуватися, і населення їх поступово сплачуватиме. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів політолог, історик і публіцист Олександр Палій.

Коментуючи інформацію про те, що борги по ЖКГ в Україні за підсумками 2018 року зросли до 55,3 млрд. гривень, наш співрозмовник зазначає наступне: «Я думаю, що це перехідні борги, вони не будуть збільшуватися, вони будуть приблизно залишатися однаковими, і населення буде їх поступово виплачувати. Люди просто привчаться платити за комунальні послуги їхню більш реальну ціну, і все».

«Це ще пов'язане з тим, що номінальні доходи населення теж ростуть, і зарплати в тому числі: за грудень середня зарплата 10,5 тис. грн, і на загал доходи населення зростають. Так що я не думаю, що це буде такою великою проблемою. Втрати під час весні та літа за опалення впадуть, і населення поступово виплатить цей борг», - впевнений політолог.

Експерт також нагадує про те, що існує певна пеня за затримання виплат.

«Поки що у нас не будуть, як в більшості інших держав, арештовувати квартири тощо. У нас цього немає. Так що я не думаю, що щось буде запроваджено, будуть чекати, поки люди виплатять борги», - додає Олександр Палій.