Ужгородські реєстратори, які допомогли Волошину рейдернути "Корону", відсторонені від посад та вже під слідством, - ЗМІ
06.02.2019 14:30

У справі скандального будівництва ужгородської "Корони" з'явилися нові подробиці, стверджує Інтернет-видання Аргументум.

Реєстратори ужгородського ЦНАПу проігнорували рішення суду про накладення арешту на об'єкти незавершеного будівництва комплексу, що призвело до відчуження будівель "Корони" на користь місцевого депутата Івана Волошина (на фото). Реєстратори, які сприяли відчуженню будівель, відсторонені від роботи. Про деталі у справі ЗМІ розповів адвокат Олексій Лемиш.

Йдеться, зокрема, про начальника відділу реєстрації речових прав та їх обтяжень Виконавчого комітету Ужгородської міської ради Тетяну Магу та її підлеглу, заступника начальника вказаного відділу, державного реєстратора Оксану Цоклан. Обидві були відсторонені від роботи 31 січня, Ужгородським міськрайонним судом.

"Вони виконали ухвалу суду в мінімальній частині від того, що було необхідно для органів досудового розслідування - наклали арешт на одну із п'яти необхідних будівель. Зазначу, що цей один об'єкт і так був обтяжений особою, яку ми вважаємо причетною до всіх цих махінацій. Оскільки на всі інші об'єкти арешт накладений не був, ми вважаємо, що тут може бути якийсь корисний мотив", - сказав він.

Магу та Цоклан відсторонили від роботи на 2 місяці, розповів Лемиш. За необхідності, термін може бути продовжений, додав він.

Умисне невиконання ухвали суду реєстраторами призвело до відчуження будівель "Корони" на користь зацікавлених осіб, заявив адвокат.

"Буквально за кілька днів після винесення судової ухвали реєстратори вчинили дії щодо відчуження об'єктів, на які судом були накладені арешти. А якби ухвала від 2 січня 2019 року була виконана належним чином, цих незаконних дій не було б, і нічого з об'єктами зробити не можливо було б. Це й стало причиною для відсторонення реєстраторів від роботи", - підкреслив він.

Як відомо, правоохоронці розслідують кримінальне провадження щодо дій реєстраторів Ужгородського ЦНАПу. За даними видання "Закарпаття Онлайн", відстороненню Маги та Цоклан від роботи передувало вручення повідомлень про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень обом реєстраторам. Мага підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 382 Кримінального кодексу України, тобто умисному невиконанні службовою особою рішення суду, що набрало законної сили. Як керівник, до незаконних дій Мага залучила свою підлеглу Цоклан, пише "Закарпаття Онлайн".

Нагадаємо, що НАЗК підозрює Волошина у незаконному збагаченні.