Політолог розповів, хто є справжнім ворогом виборчого результату Гриценка
07.02.2019 09:57

У виборчих перегонах немає ніякої спеціальної інформації, яка б радикально змінювала результат. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів політолог Володимир Цибулько.

Коментуючи ситуацію, пов'язану з тим, що Ірина Луценко подала в суд позов проти колишнього міністра оборони Анатолія Гриценка на 2,5 мільйона гривень за «образу честі і гідності сім'ї Луценко», наш співрозмовник зазначає наступне: «Одна з тактик ведення передвиборчої боротьби - це притягування на себе критичних стріл з різних середовищ. Зокрема штаб Гриценка цим грішить постійно, роблячи всілякі заяви. Наприклад, остання заява Чумака про те, що штаб прослуховувався, що там були встановлені певні технічні засоби. Насправді ворогом виборчого результату Гриценка є язики його політичних партнерів, а не спроба спецслужб чи якихось б конкурентних сил отримати секретну інформацію. Нема у виборчих перегонах ніякої спеціальної інформації, яка б радикально змінювала результат».

За словами експерта, тактика скандалізації дозволяє кандидатам частіше потрапляти у конкурентне інформаційне поле.

«Але ризик полягає у тому, що рано чи пізно кандидат клоунізується - перетворюється на не зовсім адекватного персонажа, хоча частота згадувань його у медіа достатньо висока. Тобто не всі показники цифрові корелюються з якістю інформації. Для президентської боротьби важлива не тільки частота згадувань, а ще й якість і контекст цього згадування», - констатує співрозмовник видання.