Де гроші на нашу землю?
09.02.2019 17:51

У центрі України, біля славетного Актовського каньону, поруч із заповідними трикратськими лісами, де тече звивиста річка Мертвовод — землі особливо родючі.

Саме на цих землях вже більше півтора десятка років веде свій сільскогосподарський бізнес Микола Бойчук. Минулого року його підприємство «Юлія», назване на честь улюбленої доньки, обробляло більше сотні арендованих земельних паїв, передає Person.org.ua.

І все було б добре, якби підприємство «Юлія» раптово не перестало виплачувати власникам орендованих земель арендну плату. В невеличких селах, таких як Актово, в багатьох сімей отримання грошей за земельні паї — ледь не єдине джерело доходу. Микола Бойчук та його донька Юлія нахабно та безвідповідально «кинули» своїх односельців напризволяще.

Але людському терпінню врешті решт настає кінець. Коли прохання та вмовляння не принесли ніяких результатів — люди почали діяти більш наполегливо. Діяли і через правоохоронні органи, і через юристів, але все марно. Грошей їм так ніхто і не платив, а борги перед ними росли тільки на паперах. Селяни були обурені та розлючені. Навіть намагалися шукати правди у Києві, де планували протестний пікет з вимогою впливу на недобросовісного односельчанина.

Керовані своєю жадібністю та хитрістю батько та донька Бойчуки продовжують уникати розрахунків з власниками земель. Підприємство «Юлія» наразі визнано банкрутом, але власного майна у Миколи Бойчука достатньо, щоб повернути всі борги односельцям. Як бачимо, є і недешеве авто. Немає тілько одного — бажання! Бажання вчинити по совісті та жити як порядна людина.