На мітингу Тимошенко жорстоко побили активістів з плакатами «Хто замовив Катю Гандзюк?»
10.02.2019 12:39

На мітингу Юлії Тимошенко у Києві 9 лютого співробітники Національної поліції затримали та побили активістів з плакатами «Хто замовив Катю Гандзюк?». Про це пише видання Insider та додає відео інциденту.

Затриманим, пише активіст Сергій Мазур, пояснили, що вони підходять під орієнтування щодо розшукуваних осіб. Проте саме орієнтування, зазначає журналіст Стас Козлюк, не показали.

Козлюку на місці свої дії поліцейські пояснили зовсім по-іншому. Вони повідомили, що затримують активістів, бо «подзвонили люди і повідомили про підозрілих осіб, ми їх затримуємо, щоб не було провокацій».

Поліція Києва в публікації на своїй сторінці пояснила, що затримали групу осіб, бо виявили у них «зеленку, газові балончики та ножі». Окрім того, у них були закриті обличчя.

«До відділку виїхав журналіст Insider. За його словами: приблизно за годину з відділку активістів почали відпускати. Але не віддавали рюкзаки та інші особисті речі. Активісти та присутня група підтримки почала вимагати їх назад. Поліція намагалась силою виставити всіх з відділку без речей. Почалась штовханина. Поліція застосувала газ», - пише видання.

Невдовзі у приміщення увірвались поліцейські з полку особливого призначення у амуніції. Застосувавши кийки та силу, поліцейські виштовхали присутніх назовні, та поклали на асфальт. Затримано було кількадесят людей.

На відео, яке опублікував користувач Facebook Tim Zlatkin видно, як людей, що виходять з дверей відділку, починають бити і затримувати спецпризначенці, вигукуючи одне одному "убий їх ***" (російською мовою).

Рух «Чесно» роз`яснює, чому це запитання «Хто замовив Катю Гандзюк?» адресують Тимошенко?

Фракція «Батьківщина» в Херсонській обласній раді ще не ухвалила рішення про звільнення з посади голови облради – «батьківщинівця» Мангера, як і чиновників Херсонської ОДА, активісти підозрюють у замовленні нападу на загиблу активістку Катерину Гандзюк.