Не сайти. Корчинський розповів, кого в першу чергу може зачепити ініціатива СБУ
13.02.2019 08:46

Порошенко не має механізмів впливу на своїх конкурентів та не може навіть послідовно проводити власну політику. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів український політичний і громадський діяч, журналіст і телеведучий Дмитро Корчинський.

Коментуючи інформацію про те, що Служба безпеки України найближчим часом почне блокування сайтів, які запідозрять в підриві національної безпеки країни перед виборами президента, наш співрозмовник зазначає наступне: «Думаю, що сайти насправді дуже мало впливають на вибори, але здатні мобілізовувати частину суспільства і агентуру. Тому, швидше всього, це все ж таки покращить безпеку. Якби мали задіяти адмінресурс, то в першу чергу глохнули б деякі телеканали, а не сайти».

На думку політика, блокування сайтів навряд чи стане методом боротьби з конкурентами.

«У нас же немає єдиної влади. Скажімо, вперше, можливо, в історії України Міністерство внутрішніх справ підтримує не чинного президента, а основного конкурента. СБУ дуже рідко здійснює законні кроки, а незаконних кроків воно тим паче не буде здійснювати. Тобто, власне кажучи, як ми побачили вже багато разів за останній час, у Порошенка нема механізмів не тільки «щемити» своїх конкурентів, але й навіть послідовно проводити власну політику. Ми бачили, як він намагався ввести воєнний стан, і з цього нічого не вийшло», - додає співрозмовник видання.