"Обозреватель" Бродського звинуватили в публікації неіснуючого рейтингу на користь Тимошенко
15.02.2019 14:21

Видання "Обозреватель" звинуватили в публікації неіснуючого рейтингу кандидатів у президенти. У ньому перемагала Юлія Тимошенко. Від "Обозревателя" зажадали видалити статтю і представити громадськості її справжнього автора

Заяву зробив науковий директор Фонду "Демократичні ініціативи" Олексій Гарань. З викриттям він виступив на "Українській правді". Видання бізнесмена і політика Михайла Бродського звинуватили в публікації закритого рейтингу кандидатів у президенти України. За версією "Обозревателя", "Демократичні ініціативи" провели опитування з гучною назвою "Вибори в Україні: хто лідирує насправді. Таємні результати соцопитувань". Він був закритим, результати не публікувалися в ЗМІ. "Обозреватель" підводить читача до висновку: в президентській гонці лідирує Юлія Тимошенко.

"Демократичні ініціативи" подавали реальні рейтинги. Немає проблем. Але зараз у нас такого закритого дослідження просто НЕ БУЛО! На жаль, притягнути "Обоз" до відповідальності складно, оскільки недарма фальсифікат розмістили в блозі "журналіста" з написом: "Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з думкою авторів", - зазначає Олексій Гарань.

Соціолог зажадав від "Обозревателя" видалити пост і надати контакти "журналіста" Миколи Коваля, чиїм іменем було підписано блог. "Країна повинна знати своїх героїв", - обурюється Олексій Гарань.

Після цієї заяви "Обозреватель" видалив новину. Однак вона залишилася в архіві. Зверніть увагу на аватар журналіста - це не фотографія реальної людини, а заставка з відкритих джерел. Ось як виглядає фейк від "Обозу":