Суд арештував Олексія Омельяненка в справі про розкрадання 39 млн грн в Укргазбанку
19.02.2019 17:51

Департамент захисту економіки Національної поліції повідомив, що суд заарештував екс-посадовців Укргазбанку, підозрюваних у привласненні 39 млн грн.

Як зазначається в офіційному повідомленні, 11 лютого колишньому члену спостережної ради АБ «Укргазбанк», екс-заступнику голови правління банку та керівникові підприємства було повідомлено про підозру за ч. 3, 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. В подальшому екс-заступникові голови правління банку було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави – 960 500 гривень, а керівникові комерційної структури – домашній арешт.

“У вівторок, 19 лютого, суд обрав запобіжний захід і колишньому члену спостережної ради АБ «Укргазбанк». Згідно з ухвалою суду останнього взято під варту у залі суду. Крім того, суд визначив підозрюваному альтернативний запобіжний захід у вигляді застави – 90 мільйонів гривень”, - констатується в повідомленні Департаменту захисту економіки Нацполіції.

За неофіційними даними джерела Finbalance в Укргазбанку, в цьому випадку йдеться про Олексія Омельяненка, який також був одним з ключових бенефіціарів фінустанови в період до її націоналізації під час кризи 2008-2009 рр. (у різні часи він займав різні посади в банку, в т.ч. був заступником глави правління, членом спостережної ради).

За даними Департаменту захисту економіки Нацполіції, суть злочинної схеми заволодіння коштами Укргазбанку полягала в тому, що “шляхом перерахування коштів за оренду приміщень, якими фактично банк не користувався, та проведення у них ремонту на рахунки заздалегідь створеного підконтрольного підприємства було перераховано 39 мільйонів гривень” (цитата).

“Наразі проводяться подальші процесуальні заходи по встановленню всіх учасників вказаної злочинної «схеми» по розкраданню коштів державного банку”, - резюмують в поліції.