Минуло 5 років: чому ніхто й досі не відповів за скоєння безпрецедентного для всієї Європи злочину
20.02.2019 09:45

Розслідування злочинів проти активістів Майдану залишається в центрі суспільної уваги і нікуди воно не зникне, тому що це надто сильно вплинуло на українське суспільство. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів кандидат політичних наук, політичний експерт, журналіст Євген Магда.

За словами нашого співрозмовника, те, що через 5 років після трагічних подій на Майдані і досі не знайдено й не покарано винних, відбувається з декількох причин.

«По-перше, злочин безпрецедентний, і безпрецедентний власне не тільки для України, а й для Європи в цілому. Хіба що подібну аналогію можна провести з вуличними боями в Румунії в 90-му році, коли повалювали владу Чаушеску», - каже експерт.

«Зрозуміло, що багато людей, які були конкретно причетні до розстрілів, на сьогоднішній момент знаходяться за межами України, тому тут справедливість може бути хіба що в тому, що їм будуть винесені вироки. Ну і знов безпрецедентний характер карної справи змушує достатньо довго її розслідувати. Плюс десь на початкових етапах забракло політичній волі, вправності слідчих, але все одно треба розуміти, що це питання на сьогоднішній день залишається в центрі суспільної уваги і нікуди воно не зникне, тому що цей злочин надто сильно вплинув на українське суспільство», - додає аналітик.