Всі з усіма домовилися: Корчинський розповів, як треба карати представників старого режиму
20.02.2019 09:57

Якщо доходить до покарання представників старого режиму за звичайним Кримінальним кодексом, то тоді завжди виходить, що винна революція. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів український політичний і громадський діяч, журналіст і телеведучий Дмитро Корчинський.

За словами нашого співрозмовника, на ситуацію, коли через 5 років після трагічних подій на Майдані і досі не знайдено й не покарано винних, вплинуло два чинники.

«Один - об'єктивний - полягає у тому, що карати представників старого режиму за звичайним кримінальним судочинством ніколи і нікому не вдається. Революція має карати контрреволюцію надзвичайними органами, революційними трибуналами за нормами нового революційного права. Інакше, якщо доходить до розборів за звичайним Кримінальним кодексом, то тоді завжди виходить, що винна революція, а не старий режим. На жаль, у нас не сформувалася революційна влада, і вона не змогла одразу покарати революційним способом «Беркут» і взагалі всіх представників старого режиму. Ось це об'єктивний чинник», - пояснює експерт.

«А суб'єктивний чинник, мені здається, полягає у тому, що всі з усіма домовилися. Зрештою новій владі значно легше і цікавіше було домовлятися як з представниками старого уряду по грошах, так вирішили приберегти для себе і «Беркут», перейменувавши його на спецпідрозділи поліції для того, щоб далі вже вирішувати свої проблеми, придушувати своїх ворогів», - додає співрозмовник видання.