«Капає на голову». Батьки вихованця чернігівського дитсадка поскаржилися на поганий ремонт у закладі. ВІДЕО
22.02.2019 18:04

У чернігівському садочку №19 після ремонту покрівлі намокають стіни. Через це в кутках кімнат з’явилися темні плями, схожі на грибок. Про це UA:Чернігів розповів батько вихованки дитсадка Геннадій Ісаков.

Чоловік каже, ці факти завідувачка закладу намагалася приховати. Після того, як він поскаржився на порушення умов перебування дітей в садку, кімнати почали ремонтувати. Проте дітей не перевели в іншу групу.

Завідувачка ДНЗ Ірина Корінь говорить, стіни промокли через несправні водостоки, грибка в садку не було, роботи ведуться за відсутності дітей.

«А це так знаходиться в нас спальне приміщення. Бардак. Дітей запустили до групи, ліжечко на ліжечку. А це цей кут з темними плямами, який затертий. А тут взагалі стіл стоїть, стіна ось в жахливому стані. Оце в таких умовах знаходяться наші діти. Знаходяться суміш для покраски, небезпечна для дітей, невідомі каністри і все інше. Оце в таких умовах знаходяться наші діти».

Це відео Геннадій Ісаков зняв в третій групі 19-го дитячого садка, куди ходить його донька. Чоловік розповідає, 31 січня по цих стінах текла вода. Пізніше вони взялися плямами, схожими на грибок. Ремонт тут почали робити після його скарг, проте діти продовжують займатися в цій групі.

«І в цьому жахливому стані знаходились наші діти, порушуючи всі санітарні вимоги, які тільки можна. Згодом я дізнався, що в 2017 році, на кінці року, був проведений поточний ремонт даного даху. І на ремонт даху було виділено 104 тисячі гривень. Виникає в мене питання, чому головою міської ради виділяються колосальні кошти на управління освіти і де потім ці кошти діються», - каже Геннадій Ісаков.

Протягом двох днів журналісти UA: Чернігів намагалися взяти коментар в управлінні освіти. В приймальні сказали, що цим питанням займається заступниця начальника Олена Горна. Зв’язатися з нею не вдалося - під час кожного дзвінка в управлінні повідомляли, що вона на нарадах.

Наталія Рябченко, директорка фірми «Юніком», яка в 2017-му році робила поточний ремонт покрівлі, розповіла, що її працівники побували на даху дитсадка. Каже, стіни приміщення намокли не через дах, а через несправні водостоки. Журналістів UA: Чернігів до групи, яка ремонтується, завідувачка дитсадка Ірина Койдан не пустила, посилаючись на обмежувальні заходи через грип. Каже, ці кімнати оглядала спеціальна комісія з управління освіти - грибка не виявили.

«Трішки у нас не в порядку ливнівки. І в зв’язку з тим, що був сніг і сніг почав танути, то промокання стін відбулося. І для того, щоб привести в порядок деякі місця ми прийняли рішення трішечки по відсутності дітей зробити такі ремонтні роботи. Наприклад, закрили спальню, перевели діток в іншу спальню поспати, щоб там могли попрацювати муляри. Там немає ніяких хімічних реактивів, там стоять пусті відра і козлик, на якому вчора ввечері працювали робітники», - Ірина Койдан, завідувачка дитсадка.

Твердження, викладені в заявах Геннадія Ісакова, Ірина Койдан спростовує. Натомість дев’ять батьків цієї ж групи підписалися під скаргою на родину Ісакових. 1 лютого Геннадій Ісаков написав скарги до міської ради, держпродспоживслужби, прокуратури та управління держпраці. Також поскаржився до обласного управління освіти на порушення умов перебування дітей в садку з вимогою терміново їх ліквідувати. На сьогодні відповіді не отримав з жодної установи.