Скандал навколо «Євробачення»: журналіст звернув увагу на цікавий нюанс
26.02.2019 11:43

Правила такого конкурсу, як «Євробачення», мають бути прописані заздалегідь. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів медіа-експерт Юрій Луканов.

Коментуючи скандал навколо учасників відбору на «Євробачення» від України, наш співрозмовник зазначає наступне: «Вимоги до переможців висять на сайті цього конкурсу, згідно з якими пісня має належати тим, хто причетний до організації цього конкурсу. І учасниця відмовилась це підписувати тому, що її пісня належіть якимось росіянам. Якщо це відповідає дійсності, то виходить, що це її прокол. Вона мала вивчити правила і відповідати вимогам. Хоча там є нюанс: там пишуть, що вона взагалі не брала участь в півфіналі, а одразу потрапила у фінал. Тут теж треба розбиратися, що це таке, чому так».

На думку експерта, правила такого конкурсу, як «Євробачення», мають бути прописані заздалегідь.

«З усіма учасниками, які претендують на перемогу, мають бути підписані певні угоди, і таким чином можна буде уникнути подібних ситуацій. Бо не сумніваюся, що і “за поребриком”, і у нас частина громадян будуть сприймати це як цензуру, як утиски переможниці, яка не подобається частині наших співвітчизників», - каже співрозмовник видання.